luni, 3 octombrie 2011

Giveaway Octombrie pe Scorpyutza's blog!!! :D

vineri, 1 iulie 2011

Acneea si soarele

Din dorina de a avea o piele bronzata,uneori poti uita de problemele pe care expunerea la soare le poate crea tenului tau acneic. In loc sa obtii o culoare frumoasa si un aspect sanatos,risti sa observi cum problemele tenului tau s-au agravat. Ce e de facut?


Tine acneea sub control!
Mergi la dermatolog!Cu problemele tenului nu este de glumit.te va ajuta sa scapi de inesteticele cosuri.
Limiteaza durata expunerii la soare!
Exista mitul ca soarele vindeca acneea.Nu este insa decat un fenomen trecator,datorat efectului antiseptic al razelor ultraviolete asupra leziunilor.in acelasi timp insa ,pielea expusa la soare se ingroasa si dupa aproxomativ doua saptamani,acneea recidiveaza.daca ai tenul gras sau o usoara forma de acnee,cu masuri de protectie corecte poti obtine o ameliorare a acestei afectiuni. In cazul unei acnee grave,exista riscul complicatiilor,iritatii,eruptii,etc. cel mai bine ar fi sa stai cat mai putin la soare intre orele 10 si 16!
Foloseste un produs cu factor mare de protectie solara!
Cele mai indicate sunt produsele sub forma de gel.Factorul de protectie  trebuie sa fie minim 25.Nu uita sa folosesti lotiunea de plaja din 2 in 2 ore si de fiecare data cand iesi din apa! evita uleiurile de plaja - acestea patrund in pori si ii astupa.De asemenea,lotiunile si cremele antisolare bazate pe lanolina agraveaza acneea.
Renunta la solar!
Acesta emite radiatii ultraviolete care pot agrava afectiunile cutanate ale tenului tau.
daca urmezi un tratament medicamentos,consulta medicul inainte de expunerea la soare!
exista medicamente care dau reactii fotoalergice sau din cauza carora iti pot aparea pete.daca urmezi un tratament pe baza de antibiotice sau derivati din vitamina A,trebuie sa opresti medicatia inainte de expunerea la soare.
Fereste-ti tenul de produsele pentru ingrijirea parului!
Spray-urile de par contin substante uleioase care ataca pielea.Ar fi bine ca aceste produse sa nu depaseasca limita firelor de par.
Pastreaza-ti pielea curata!
Seara,nu uita sa iti speli fata cu un sapun cat mai prietenos.Nu exagera insa cu frecatul,pentru a nu stimula supraproductia de sebum.Renunta la stoarcerea,zgandarirea sau atingerea repetata a cosurilor,risti sa participi la raspandirea infectiei.

Lectia 8 - Cearcanele si ochii umflati

Aparute dupa nopti nedormite,perioade agitate sau proiecte "interminabile" la scoala,cearcanele si pungile de sub ochi sunt cat se poate de inestetice!

Cum poti scapa de cearcane?
CAUZE: Daca nu sunt ereditare,stresul,dietele severe,lipsa unei hidratari corecte si noptile nedormite sunt cauzele cele mai probabile pentru problemele de microcirculatie care duc la aparitia cearcanelor.

PREVENIRE:Pe langa un program corect de somn si miscare in aer liber,in prevenirea cearcanelor ajuta tot ceea ce stimuleaza circulatia sangvina - de exemplu,compresele calde-reci(cate 3 minute alternativ).In plus,cartoful ras sau feliat,rondelele de castravete,compresele cu ceai de albastrele,vitaminele si sucurile de lamaie sau portocale si-au dovedit eficienta in prevenirea cearcanelor.
REMEDII: 1 .Cel mai bun remediu este aplicarea feliilor de castravete sau de cartof crud.Mai poti folosi in zona cearcanelor comprese reci cu infuzie de ceai de albastrele sau de musetel (in ultimul caz,ai grija sa nu existe vreo infectie oculara!) Atentie : foloseste doar comprese diferite pentru fiecare ochi si ai grija sa nu le incurci!

 2.Fa-ti somnul de frumusete!Dormi 8-9 ore pe noapte pentru a nu avea ochii obositi.
 3.Nu aplica in jurul ochilor crema hidratanta pentru fata!Avand o consistenta mult prea densa,aceasta va "adanci" cearcanele.Cum zona din jurul ochilor este foarte sensibila,este indicat sa alegi produse special concepute pentru aceasta zona.
  Nu exagera nici cu aplicarea cremei de ochi: o cantitate cam cat un bob de orez pentru fiecare ochi este suficienta .Crema de ochi se aplica in puncte la aproximativ 1,5 cm sub pleoapa inferioara si la 2 cm pe arcada,deasupra pleoapei superioare.Nu incerca sa apropii prea mult crema,de teama ca nu va actiona exact acolo unde este nevoie,pentru ca sub influenta caldurii corpului, crema va ajunge incet-incet si in apropierea pleoapelor.Nu masa crema - este suficient sa o tamponezi usor cu varful degetului aratator.
 
 SOS: Fardul corector cu formule speciale pentru zona de sub ochi camufleaza cearcanele,improspatand instant privirea.

Cum poti evita ochii umflati?
CAUZE: Pungile de sub ochi sunt asociate cu retentia de lichid.In lipsa unor probleme de sanatate (de natura urologica,endocrinologicaetc.),umflaturile de sub ochi pot avea drept cauza o alimentatie deficitara sau obisnuinte nesanatoase legate de somn.
PREVENIRE: Redu imediat consumul de sare! Bea cel putin 2 litri de apa in fiecare zi pentru a putea elimina sarea din organism.
REMEDII:Feliile de castravete asezate pe pleoape timp de cateva minute.Dar chiar functioneaza acest mic truc?Raspunsul este DA,chiar functioneaza!Cand aplici o compresa rece,temperatura scazuta ajuta vasele de sange din jurul ochilor sa se contracte si astfel se reduce umflatura.

  SOS: Lingurile sau mastile cu gel tinute la frigider,precum si cartofii taiati felii sau compresele cu pliculete cu ceai verde sunt cele mai eficiente metode de interventie rapida anti-pungi.

Gelul contur pentru ochi
 Pentru a-ti mentine zona ochilor luminoasa,foloseste zilnic,dimineata si seara,dupa curatarea si tonifierea tenului,un gel contur,Gelul are o formula mai usoara decat crema ,dar la fel de eficienta.
Adăugaţi o legendă

luni, 7 martie 2011

Totul despre acnee - Lectia 7

Nu reprezinta nici o bucurie,dar nu-i nici o tragedie - acneea face pur si simplu parte din procesul de maturizare a corpului..in plus ,cand trece ,este for ever!!
 
Cosuri rebele versus acnee
Cosurile se formeaza sub piele atunci cand sebumul se aduna in porii astupati de celulele moarte.Ele pot indica prezenta acneei.Daca iti iese din cand in cand cate un cos nu inseamna ca ai acnee! Cand suspectezi insa ca ceva nu este in regula,consulta un dermatolog-doar acesta iti poate pune un diagnostic corect.

 Ce este acneea?
 Este o inflamare a pielii care conduce la aparitia punctelor albe,negre si cosurilor inflamate.Exista mai multe tipuri de acnee,in functie de cauzele aparitiei: de la acneea cosmetica, la acneea cauzata de ras,acneea medicamentoasa etc. Dar cea mai comuna este acneea vulgaris,asociata cu cosurile pubertatii.

 Acneea vulgaris
 Este o afectiune cutanata cauzata de modificarile unitatilor pilo-sebaceice(foliculii de par si glandele sebacee asociate),care duc la aparitia mai multor tipuri de leziuni.Acneea afecteaza cel mai des fata,dar poate aparea si pe partea superioara a pieptului,pe brate si pe spate.In general,se scapa de acnee odata cu iesirea din pubertate.

 Tipuri de cosuri
 Cele mai frecvente sunt punctele albe - cauzate de blocarea totala a porilor.In sine ,nu ar fi mare lucru,insa in pori raman blocate sebum,bacterii si celule de piele care formeaza punctul alb vizibil - ceea ce permite iesirea treptata la suprafata a unei parti a combinatiei de sebum,bacterii si piele moarta.Partea neagra si vizibila  nu este murdarie,culoarea fiind data deoxidarea melaninei (melanina da pigment pielii).Punctele albe nu dureaza prea mult,cele negre,cam da!Papulele sunt cosuri fara pustule.Pustulele sunt recunoscute popular drept  cosuri inflamate,cu mijloc alb.In formele mai severe de acnee apar si nodulii - pustule mai mari si mai dureroase imediat sub piele,care pot dura uneori si luni de zile daca incerci sa le storci.ATENTIE deci: nu te atinge ei,risti sa le prelungesti durata de viata cu luni de zile..

 Noua abordare a acneei :din interior si din exterior

Fiind o afectiune,cel mai probabil,genetica,acneea nu poate fi tinuta sub control doar prin spalarea tenului si aplicarea unor creme.Abordarea ei corecta tine si de ceea ce se intampla in interiorul corpului.
 1.Din exterior:Fii atenta ce produse pui pe pieledaca ai acnee- alege sa mergi la un specialist pentru recomandari de produse de curatare si tratament.Este posibil sa nu mearga in cazul tau ce au folosit si prietenii tai.
 2.Din interior:Tot ceea ce consumam se reduce in final la elemente chimice de baza,care interactioneaza si,in unele cazuri,devi o parte din corpul nstru-cere sfaturi pentru o dieta sanatoasa si tine-te de ea.Vei scapa de acnee ami repede decat colegele tale pasionate de fast food & co. Pe langa alimentatia sanatoasa,sunt recomandate si suplimentele alimentare cu formule special gandite sa te ajute sa scapi cat mai repede de acnee.Desi suna ciudat,si sportul contribuie - transpiratia faciliteaza eliminarea toxinelor si mentine buna functionare a organismului,ceea ce mai departe ajuta in vindecarea acneei.

 TIPS
 Pe cat de neplacuta ,pe atat de naturala e toata faza cu acneea!Fii smart si incearca sa vezi partea buna a lucrurilor - reprezinta doar o faza din dezvoltarea ta,nu va trebui sa traiesti pentru tot restul vietii cu ea,trece si pa!

 MITURI DESPRE ACNEE
 Nu e deloc adevarat ca persoanele care sufera de acnee nu respecta regulile de igiena.Dimpottriva,specialistii sustin ca spalatul in exces poate agrava acneea,tot asa cum o pot face si unele produse cosmetice in anumite cazuri..Dermatologii onesti recunosc ca nu exista un tratament-minune pentru acnee si nu se intampla neaparat ca tratamentul care a mers la persoana X sa aiba rezultate si la tine. Informeaza-te,consulta un specialist si stabileste-ti obiective realiste - daca iti propui sa scapi de acnee in 2 zile,sigur vei fi dezamagita.
Recomand :  
Lotiune tonica
                                   
Gel curatat fata
Crema
 

duminică, 6 martie 2011

Masti naturale pentru ten gras - Lectia 6

De ce nu ai folosi si tu masti pentru ingrijirea tenului?E foarte simpu si ieftin...

 Ai descoperit ca ai tenul gras - sau mixt(cu zona T grasa).Etapele de ingrijire iti sunt deja familiare,ai aflat despre importanta exfolierii si a bailor de abur pentru curatarea si frumusetea tenului.Nu mai trebuie decat sa prinzi "treaba" cu mastile homemade,si le vei sti pe toate. Exista,desigur,masti cosmetice foarte bune de cumparat-nimic nu se compara insa cu mastile naturale proaspete!De altfel,toate ingrendientele mastilor naturale sunt folosite si in industria cosmetica.Sigur te vei convinge de calitatile mastilor naturale inca de la prima aplicare :absorb excesul de sebum,exfoliaza,calmeaza ,purifica,cicatrizeaza,inchid porii,au proprietati antiseptice si rehidratante.

 Masca cu argila
Plic argila Aslavital
 Pretuita inca din Antichitate(romanii o foloseau pentru dezinfectarea apei si pt spalat)datorita bogatiei sale in minerale,argila(in special cea alba,numita caolin) are proprietati aborbante,cicatrizante si energizante,antiiinflamatoare si antiseptice.
 Argila se poate combina cu diverse sucuri ,in functie de tipul de ten si de problema. Pentru tenul gras  eu folosesc argila in amestec cu suc de portocale,castraveti ,mere. Nu mai folosesc suc de lamaie deoarece "inteapa" si cam ustura pielea. Un strop de suc de lamaie e de ajuns. Petru tenul normal,poti folosi suc de mere,morcovi,iaurt. Pentru ten uscat,se amesteca argila cu sucuri hidratante : morcov,ulei masline,albus de ou,lapte...folosesc de obicei pliculetele de la Aslavital (instructiunile de utilizare sunt scrise pe spatele pliculetului) dar si de la Favisan(favisan are o argila mai alba,care curata mai in profunzime - caolin). Nu te opri sa folosesti argila doar la fata- foloseste-o si pe intregul corp! Rezultate garantate :) Face pielea mai fina si estompeaza din celulita

 Masca cu tarate de grau - o lingura de tarate cu o lingura de suc proaspat de portocala si albus spuma.Aplica pasta pe fata(fara zona ochilor se stie) ,las-o 15min apoi clateste cu apa. in amestec simplu cu apa,taratele sunt si un bun exfoliant.

  Masca cu drojdie
 Ajuta la regenerarea pielii,curata,calmeaza si catifeleaza,fiind indeala pentru tenul gras.
 Amesteca un varf de cutit de drojdie cu o lingura de miere si 2 linguri de iaurt,aplica pasta pe fata si las-o 20 minute. Clateste cu apa caldurta. In loc de iaurt se poate folosi smantana. Si se pot adauga o jumatate de lingura de suc de lamaie.

 Masca cu fructe/legume
 Dupa preferinta,aplica-ti pe fata proaspat spalata o jumatate de banana sau un kiwi pasat ori felii de portocala sau grapefruit.Poti face un piure din fragi,capsuni,rosii,avocado(in special avocado pentru pielea uscata),poti aplica felii de castravete etc. O sa revin cu mai multe retete de masti naturale,deoarece sunt ieftine si chiar dau rezultate! Plus ca nimic nu se compara cu placerea de a-ti prepara tu singura un produs cosmetic..

 Mierea
 Mierea face minuni pentru ten(singura sau in combinatii). Este sin un excelent remediu impotriva  cosurilor. Eu cand ramaneam fara crema de fata ,(si asteptam sa imi vina coletul cu produsele cosmetice ) aplicam miere in loc de crema de fata.O aplicam exact ca si o crema de fata,bineinteles ca masam ca sa intre in piele(vreo 5 minute) apoi clateam .rezultatul e uimitor inca de la prima aplicare. O recomand tuturor.Trebuie doar un pic de rabdare :)

 Truc pentru tenul mixt
 Aplica mastile pentru ten gras doar pe portiunile grase de piele,respectiv nas- frunte-barbie. Pe portiunile uscate,este suficient sa masezi un pic de ulei de maslne.

 TIPS 
 Obisnuieste-te sa  folosesti mastile naturale - efectele nu sunt numai cele vizibile imediat,ci mai els pe termen lung..Pentru preparearea mastilor de fata,incearca sa folosesti ingrendiente cat mai naturale - de la piata,plafar sau magazine naturiste.Ar fi minunat sa fie cultivate organic fructele si legumele ,ouale ,iaurtul sa fie organice.

Petele rosii & punctele negre - Lectia 5

Pe langa cosuri si luciu,petele rosii si punctele negre dau si ele destula bataie de cap tenului tanar

   Petele rosii
Petele de roseata sunt asociate de regula cu cosurile si un tip de acnee,rozaceea,dar si pielii sensibile,ca reactie la frigul excesiv ,variatii termice bruste,poluare,expunerea neprotejata la soare,bauturi fierbinti,mancaruri picante,produse cosmetice neadecvate sau expirate,eforturi fizice intense. Pelanga aspectul inestetic,petele sunt si insotite de o senzatie locala de arsura,intepaturi sau de piele care "tine".
 *Utilizeaza produse hipoalergenice!Vezi gama special creata pentru problemele tenului cu roseata si pete Clearskin Blemish Clearing. Eu  o folosesc si ca metoda de prevenire (si tratare) a aparitie cosurilor si chiar functioneaza.
 *Uita de gomajul cu particule abrazive sau de produsele antiseboireice de uscare
*Evita cosmeticele cu alcool,mentol,ulei de eucalipt ,agenti de parfumare.Alege-le pe cele care contin retionl sau pantenol. Efecte bebefice au si cremele cu vitaminele C si E ,care stimuleaza sinteza de colagen din piele si reduc reactiile inflamatoare.
 Apa termala calmeaza iritatiile,reduce inrosirea pielii si hidrateaza intens.Tot pentru un efect calmant:apeleaza la compresele cu musetel.
*Evita variatiile de temperatura!Cand afara e frig ,inainte sa intri intr-o incapere incalzita,obisnuieste-ti pielea punand mainile pe fata,ca s-o incalzesti treptat,pentru a prevei impactul caldurii din interior.

  Punctele negre
 Punctele negre(comedoanele)vizibile de obicei in zona nasului si a barbiei,nu sunt altceva decat pori plini de sebum care,in contact cu aerul,se innegresc(se oxideaza).
 *Ai nevoie de produse care sa dizolve punctele negre si sa previna formarea lor.
 *Ai nevoie de o curatare speciala a zonelor predispuse la aparitia punctelor negre.Ca sa le elimini mai usor,incepe cu o baie de aburi care inmoaie pielea si deschide porii.Iti recomand  masca pentru punctele negre de la Clearskin (Avon)
Gama clearskin

 *Mastile si gelurile abrazive sunt si ele eficiente : inlatura celulele moarte si excesul de grasime de la suprafata pielii.Pot fi inlocuite cu malai sau zat de cafea(ceea ce fac si eu ).Se aplica pe fata umeda,cu porii deschisi in urma aburului,si se maseaza incet.daca nu reusesti,mergi la o cosmeticiana.

Camuflarea cosurilor - Lectia 4

Cateva cosuri aparute pe fata nu inseamna sfarsitul lumii!Le poti ascunde foarte usor,si chiar trata in acelasi timp,fara sa fii nevoita sa consumi mult timp si nervi.Trebuie doar sa urmezi sfaturile de mai jos :)

  Daca te gandesti sa-ti ascunzi cosul sub un strat gros de fond de ten sau /si inca unul de pudra,ei bine ,nu numai ca nu scapi de cos,ci iti vei sufoca si tenul,impiedicandu-l sa respire. In plus,nici efectul vizual nu va fi OK,din cauza ca devin si mai vizibile imperfectiunile sub masca densa de cosmetice.

  Pasii machiajului corector :
 1.Tratament

Pentru pielea cu imperfectiuni,in special pentru tenul acneic,exista geluri si creme,diferite de produsele obisnuite de ingrijire a tenului.Ingrendientii lor speciali trateaza cosurile si impiedica formarea acestora.Acestea se aplica in strat subtire direct peste zona iritata,rosie sau pe cos,dupa ce pielea a fost curatata si hidratata in prealabil. Cand le aplici,asigura-te ca ai degetele curate.Nu aplica tratamentul decat pe zona afectata,nu si pe cea sanatoasa,altfel risti sa sensibilizezi pielea.Baza de machiaj trebuie aplicata dupa ce tratamentul se usuca. Incearca batonul pt tratarea petelor de la Avon clearskin ;)

 2.Stick corector
Stick Miss Sporty
 Am folosit batonul corector de la Miss Sporty si de la Avon. Pe langa faptul ca acopera ,mai si trateaza- astfel ca dupa cateva zile am scapat de cosul nesuferit.Stick-ul corector are rol de tratare a punctelor acneice,cat si de mascare a acestora,datorita pigmentilor conytinuti,cu mare putere de acoperire. De asemenea,principiile active continute in formula stick-ului tin sub control dezvoltarea mcrobiana,reduc procesul inflamator si favorizeaza cicatrizarea.Se aplica strict pe zona cosului.

 3. Pudra sau fond de ten
Pudra Miss Sporty actiune anti-cosuri
 Putina pudra e de ajuns pentru retusul final.Nu alege insa orice pudra,ci foloseste  una  pe care sa fie trecuta o precizare de genul:"oil free"-fara uleiuri,hipoalergenica sau non-comedogenica.Sunt formule special create pentru tenul sensibil,gras sau mixt - cel mai frecvent afectate de aparitioa cosurilor.pudra libera matifianta este cea mai buna alegere,pentru ca e mai delicata cu pielea si nu blocheaza porii.Pudrele compacte au o putere de acoperire mare,dar sunt mai uleioase si devin mai usor un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. exceptie fac pudrele compacte care au in compozitie agenti antibacterieni,cum ar fi pudra So clear de la Miss Sporty.POti opta si pentru un fond de ten pudra care sa matifieze,sa uniformizeze tenul si sa acopere cosurile.

  TIPS
 Daca ai tenul gras sau mixt si ti-au aparut mai multe cosuri,incearca un tratament intensiv .Timp de 7 seri la rand aplica pe fata un amestec cremos de argila si apa.Lasa-l peste noapte.Ti se va regla secretia de sebum.

  Camuflarea rapida
*Daca simti ca un cos isi face drum spre suprafata,pune repede  un cub de gheata deaspura.Va estompa roseata  si va amana aparitia nedoritului cos.Aplica apoi un tratament si vei tine situatia sub control.
*Tine pe zona afectata o compresa cu ceai rece de musetel sau salvie.Au efecte calmante si antibacteriene.
*Cu  un betisor pentru urechi,aplica un pic de ulei de arbore de ceai.Are puternice proprietati antiseptice.

S.O.S. cosurile!!! - Lectia 3

La inceput era un mic punct rosu.Peste noapte a crescut si a mai aparut unul langa el.Nu intra in panica - hai sa vedem cum stau lucrurile cu cosurile astea:de ce apar si cum pot fi tratate! Apar de regula pe un ten seboreic,iar cauzele pielii seboreice sunt variate:schimbari hormonale,variatiile de menstruatie,predispozitia genetica,reactia la anumite medicamente sau cosmetice,intreruperea contraceptivelor etc. Cosurile apar de obicei in zona fete,a pieptului si a spatelui - locuri bogate in glande sebacee. Productia excesiva de sebum duce la cornificarea pielii.Astfel,odata asfixiati foliculii,are loc congestia sebumului si formarea comedoanelor.

Actioneaza preventiv!
   Daca ai tenul predispus la cosuri,in loc sa stai cu teama ca oricand poate aparea "nesuferitul",inarmeaza-te cu toate cunostintele necesare si produsele special create pentru problema tenului tau.Ideal ar fi sa foloseti produse din aceeasi gama,deoarece formulele lor sunt gandite pentru a se completa una pe cealalta,astfel incat rezultatele sa apara in cel mai scurt timp,iar tu sa tii sub control luciul nedorit al tenului si cosurilepana la eliminarea definitiva a problemei.Lucru care se va intampla cel mai probabil dupa potolirea furtunii hormonale si incheiera procesulii de maturizare...
  
 Din nou,cei 1,2,3 pasi:curatare,tonifierea & hidratarea 
 Curatarea,tonifierea si hidratarea - cei 3 pasi de ingrijire a tenului ,obligatorii la toate tipurile de ten -sunt cu atat mai necesare in cazul tenului cu impuritati. Si dimineata,si seara (atentie sa nu incurci crema de zi cu cea de noapte!) Respectarea pasilor de ingrijire si folosirea produselor cosmetice adecvate iti asigura un ten curat,cu pori miscorati si fara luciu nedorit - adica un "teren" mult mai putin propice dezvoltarii cosurilor. 
 Pntru curatare recomand gelurile de curat fata de la Avon si Oriflame (le-am incercat si am fost multumita de ele ) 
 Lotiune tonica : eu folosesc o lotiune tonica astringenta de la Avon 
 Hidratare: folosesc crema de la Yves Rocher (gama SeboSpecific)  .Recomad si produsele de la Oriflame,Nivea,Avon .
   
 Eliminarea cosurilor 
Ulei arbore ceai - Oriflame
Stick Avon clearskin
 Pentru a actiona punctual impotriva cosurilor - incearca Crema  de noapte impotriva cosurilor de la Nivea,Stick-ul de la Avon clearskin ,uleiul de arbore de ceai de la Oriflame  
 
     
   Reguli de aur anti - cosuri 
* Da-le pace cosurilor urate si adanci - sunt imposibil de stors.Oricat te-ai incapatana sa le vii de hac,nu vei reusi decat s-ti distrugi tesutul din jur.Nu-ti ramane decat sa le tratezi,sa le lasi la "colectat" si,eventual,dupa 2-3 zile,daca devin pustule (cu cap galben) poti recurge la extractie.
*Atentie la igiena - trebuie sa fie maxima! Se actioneaza numai pe terenul proaspat spalat,cu mianile spalate
*Schimba fata de perna in fiecare seara,in special in perioadele in care ai problemele cu cosurile.
*Pentru a limita riscul de transfer de bacterii,cand iti usuci fata,ia un prosop proaspat de fiecare data.Si fereste-te sa folosesti in comun prosoape cu restul familiei!  
    
    

Ingrijirea in profunzime - Lectia 2

Nu conteaza daca ai tenul prefect curat sau cu ceva probleme,daca este gras sau uscat etc. - principiile sunt aceleasi. Astfel,cel putin o data pe saptamana,este indicat sa faci o baie cu aburi si sa  folosesti un exfoliant delicat pentru fata.

Ingrijirea zilnica a tenului,dimineata si seara,este esentiala pentru a te putea lauda cu un ten care straluceste de sanatate si de frumusete.Marele secret al posesoarelor de ten de portelan consta insa in dublarea ingrijirii zilnce cu cea in profunzime,de 1-2 ori pe saptamana.Dupa cum ii spune si numele,ingrijirea in profunzime are in vedere deschiderea porilor,curatarea lor in profunzime,hidratarea/tratarea(dupa caz) si inchiderea la loc a porilor.


Exfolierea corecta a tenului

Exfolierea ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii ,lasandu-ti tenul proaspat si cu un aspect matasos.Celulele pielii se regenereaza zilnic,celulele moarte raman la suprafata pielii,dandu-i un aspect imbacsit.Acesta este,de altfel,unul dintre motivele aparitiei cosurilor si a punctelor negre.
 Pasul 1 : pregatirea tenului

Indiferent daca ai sau nu make-up pe fata,pregatirea tenului incepe cu curatarea ,adica indepartarea delicata a impuritatilor,excesului si a machiajului .foloseste un gel de cuatare potrivit tipului tau de ten ,cu ingrendiente naturale  si fara parabeni.Dupa curatare ,tamponeaza-ti fata cu un prosop curat.Daca nu stiai,mierea,agent nutritiv natural,contribuie la mentinerea echilibrului optim de hidratare a pielii si la intarirea protectiei naturale a pielii. Totodata,contine o varietate de vitamine si minerale care asigura tenului elasticitatea si hranirea necesare. Cimbrisorul are actiune antiseptica,protejand pielea impotriva agresiunilor din mediu,iar arnica purifica si revigoreaza pielea.
 Daca ai tenul uscat/sensibil,foloseste un lapte demachiant care sa contina miere,galbenele sau ulei de migdale. Recomand  gamele Avon (clearskin),Oriflame ,Nivea si Yves Rocher.

Pasul 2 : baia de abur
  Pune apa fiarta intr-un castron in care presari apoi flori de tei,menta sau musetel.Tine fata deasupra castronului si pune-ti peste cap un prosop care sa mentina aburii.Dupa ce s-a inmuiat pielea,fata este pregatita pentru exfoliere.

 Pasul 3 :alegerea exfoliantului
  Ca si restul produselor destinate ingrijirii tenului,si exfoliantele au formule delicate.Nu folosi niciodata un exfoliant de corp pt curatrea tenului-este mult prea agresiv pentru fata! Alege un exfoliant special pentru fata (sub forma de lotiune,gel,crema) cu particule abrazive fine,naturale. Eu am incercat exfoliantul roz de la Nivea (natural beauty) . Miroase divin :) insa nu este pentru tipul meu de ten (l-am luat din dulapul mamei mele) . Pentru ten gras am incercat exfoliantul din gama Clearskin Professional de la Avon sau cel din gama Cleasrkin simplu. Mi-a placut si exfoliantul de la Bioten ,cu miere si particule din samburi de caise.
Lotiune tonica cu ceai alb (Avon Planet Spa)
Exfoliant Nivea natural beauty











  


Pasul 4 : exfolierea propriu - zisa
Aplica produsul pe pielea umezita in prealabil,prin miscari circulare fine.Te poti ajuta de degete sau de un burete fin. Evita zona sensibila a ochilor! Nu uita de gat si decolteu : trebuie tratate cu aceeasi atentie pe care o acorzi fetei.Limpezeste apoi cu apa calduta din abundenta si,dupa uscare,foloseste o lotiune tonica potrivita tipului tau de ten. Recomand lotiunea tonica de la Avon gama Planet Spa cu ceai alb.


 Pasul 5 :hidratarea de dupa exfoliere
  Dupa exfoliere,odata curatai porii,pielea devine mai receptiva la cremele hidratante,permitand substantelor active sa-si faca treaba. Check crema Ultra Mat de la Yves Rocher (pt ten gras) (sau orice crema de fata potrivita tipului tau de piele de la Yves Rocher) sau cele de la Nivea. Buna si gama Solutions de la Avon

Ingrijirea de baza a tenului - Lectia 1

Ritualul zilnic de ingrijire,indiferent ce tip de ten ai,cuprinde 3 pasi; curatearea,tonifierea si hidratarea. Pentru fiecare etapa,foloseste numai produsele potrivite tipului tau de ten. Cteste in continuare !!

 Pentru intelegerea nevoilor tenului tau,trebuie sa afli intai ce tip de ten ai.


  TENUL NORMAL - cand iti atingi obrazul si fruntea,se simt catifelate si ferme. Iarna,se simte usor incordat in zona obrajilor. Nu prea are impuritati. Pielea nu este lucioasa,sau usor in zona fruntii. Dupa ce te speli pe fata,este usor strans. La tonifiantele ce contin alcool,nu ai nici  o reactie nedorita. Machiajul nu dispare repede de pe fata. Cateodata se pot intalni combinatii - ten normal cu tendinta de ingrasare in zona T - aici este nevoie de ingrijire pt a compensa dezechilbrul din zona T. Tenul normal are nevoie de hidratare intensiva pt a ramane proaspat intreaga zi . Pe produsele destinate acestui tip de ten,apar de obicei cuvintele : "refreshing" - inseamna reimprospatare , "normal skin" - piele normala.

 TENUL USCAT (deshidratat) spre sensibil - Obrazul si fruntea sunt usor uscate (si usor iritate - la tenul sensibil),iarna se simte intins,porii nu sunt mariti (ba dimpotriva),dupa spalarea fetei  tenul se simte strans si dupa aplicarea tonifiantelor cu alcool pielea se simte stransa ( sau stransa si iritata in cazul pielii sensibile).Mai prezinta si descuamari (cojite).Acest tip de ten are nevoie de produse de ingrijire a tenului cu formule delicate care il calmeaza si regenereaza ,are nevoie de protectie suplimentara si hidratare intensa. Pe etichetele produselor apar :"gentle cleansing"-ingrijire delicata,"intensive moisture"- hidratare intensa, "soothing"-calmare, "nourishing" - hidratare.

 TENUL GRAS- obrazul si fruntea sunt catifelate si usor grase la tingere,iarna este la fel,indiferent de sezon,tenul are impuritati(in special in zona T - fata,nas,barbie),pielea este lucioasa sau chiar mai lucioasa in zona T in comparatie cu obrajii,porii sunt mariti,dpa spalarea pe fata tenul se simte usor strans sau chiar deloc,si nu are nici o reactie nedorita la lotiunile tonice cu alcool. De obicei,pe tenul gras machiajul se duce repede,in special de pe nas frunte si barbie.Acest tip de ten are nevoie de ingrijire pt restabilirea echilibrului natural sebum/hidratare ,si o usoara hidratare si produse de curatare cu exfoliere delicata.

Deoarece eu am ten gras,ma confrunt cu problema pielii grase in special in jurul nasului,pe frunte si pe barbie. Dupa cateva ore de la spalarea fetei,eram "plina" de sebum. Am incercat multe creme insa am gasit-o in sfarsit pe cea care mi se potriveste. Printre cele pe care le-am incercat : crema NIVEA  verde (mattifying care) ..ce pot spune este ca era bunicica,in sensul ca simteam cum imi hidrateaza pielea si o matifiaza,insa consider ca este pt o piele mixta,usor grasa,care nu sufera de exces de sebum (cum am eu). O recomand cu incredere,deoare ce am mai incercat si alte produse nivea(creme de corp,gel de dus) si mi-au placut mult.

In afara de NIVEA,am incercat de la Oriflame (gama optimals) un gel crema echilibrant si o crema la tub (tot din aceeasi gama).Din nou,nu si-au facut efectul pe care il astaptam(adica o piele perfect mata) deoarece sunt pt o piele mixta. Le recomand si pe acestea tuturor celor care nu sufera de exces de sebum
De la Avon am incercat o crema din gama Solutions (pore fection) ,si-a facut treaba destul de ok,dar din nou: o recomad celor cu tenul mixt :)

Crema de zi SeboSpecific
Crema SeboSpecific anti-imperfectiuni de noapte

Si in final,am gasit super-crema care chiar functioneaza pt tenul meu,care secreta sebumfoarte mult: SeboSpecific de la Yves Rocher. Are textura de gel,este verde si miroase a plante :)) dar cel mai important,se impaca de minune cu tenul meu si fata imi este mata vreo 6 ore dupa aplicarea cremei - mi se pare destul de ok . Crema se numeste Ultra Mat - Soin hidratand de jour(lotiune hidratanta de zi) .Tot din gama SeboSpecific am incercat si crema anti imperfectiuni de noapte - rezultatul se vede si..se simte :)  Au si un exfoliant pt tenul gras tot din aceeasi gama,insa eu prefer sa folosesc pt curatea tenului gelul de la Avon gama Clearskin Professional (cel gri) sau Clearskin Anti Pete(cel mov). Sunt foarte bune amandoua si le recomand cu incredere :)

Cat despre celelalte tipuri de ten - uscat si normal - recomand gamele Nivea si Yves Rocher deoarece sunt de calitate. Asta cred ca spune tot. Intr-adevar,Yves Rocher sunt ceva mai scumpe,insa merita toti banii.  Apropo de Yves Rocher,o sa postez si un catalog cu prodse,in cazul in care doreste cineva sa cumpere de la ei :) Astept cu drag mesajele voastre :D:D

Hello!!

Am creat acest blog din dorinta de a imparatsi cu voi informatii ,secrete, truucuri si altele despre...cosmetica si frumusete!M-am inspirat din mai multe surse pt a crea articolele- reviste,internet,anumite lucruri pe care le stiam . Nu intentionez sa fac din acest blog un spatiu publicitar(deoarece o sa mai apara denumiri de produse) :)  Sper sa iti fie de folos ori de cate ori ai nevoie de un sfat de ingrijire sau un truc de make-up ori de styling. Sper sa iti fie alaturi si sa te ajute sa fii frumoasa,admirata si very happy!! Retine: e important ca frumusetea ta interioara sa fie pusa in valoare de un aspect general frumos si ingrijit,de un machiaj si hairstyle trendy,dar potrivite trasaturilor tale...acest lucru l-am aflat cand am facut cursurile de machiaj  dar nu numai acolo. So...welcome to my blog!1 kiss you all:)