vineri, 1 iulie 2011

Acneea si soarele

Din dorina de a avea o piele bronzata,uneori poti uita de problemele pe care expunerea la soare le poate crea tenului tau acneic. In loc sa obtii o culoare frumoasa si un aspect sanatos,risti sa observi cum problemele tenului tau s-au agravat. Ce e de facut?


Tine acneea sub control!
Mergi la dermatolog!Cu problemele tenului nu este de glumit.te va ajuta sa scapi de inesteticele cosuri.
Limiteaza durata expunerii la soare!
Exista mitul ca soarele vindeca acneea.Nu este insa decat un fenomen trecator,datorat efectului antiseptic al razelor ultraviolete asupra leziunilor.in acelasi timp insa ,pielea expusa la soare se ingroasa si dupa aproxomativ doua saptamani,acneea recidiveaza.daca ai tenul gras sau o usoara forma de acnee,cu masuri de protectie corecte poti obtine o ameliorare a acestei afectiuni. In cazul unei acnee grave,exista riscul complicatiilor,iritatii,eruptii,etc. cel mai bine ar fi sa stai cat mai putin la soare intre orele 10 si 16!
Foloseste un produs cu factor mare de protectie solara!
Cele mai indicate sunt produsele sub forma de gel.Factorul de protectie  trebuie sa fie minim 25.Nu uita sa folosesti lotiunea de plaja din 2 in 2 ore si de fiecare data cand iesi din apa! evita uleiurile de plaja - acestea patrund in pori si ii astupa.De asemenea,lotiunile si cremele antisolare bazate pe lanolina agraveaza acneea.
Renunta la solar!
Acesta emite radiatii ultraviolete care pot agrava afectiunile cutanate ale tenului tau.
daca urmezi un tratament medicamentos,consulta medicul inainte de expunerea la soare!
exista medicamente care dau reactii fotoalergice sau din cauza carora iti pot aparea pete.daca urmezi un tratament pe baza de antibiotice sau derivati din vitamina A,trebuie sa opresti medicatia inainte de expunerea la soare.
Fereste-ti tenul de produsele pentru ingrijirea parului!
Spray-urile de par contin substante uleioase care ataca pielea.Ar fi bine ca aceste produse sa nu depaseasca limita firelor de par.
Pastreaza-ti pielea curata!
Seara,nu uita sa iti speli fata cu un sapun cat mai prietenos.Nu exagera insa cu frecatul,pentru a nu stimula supraproductia de sebum.Renunta la stoarcerea,zgandarirea sau atingerea repetata a cosurilor,risti sa participi la raspandirea infectiei.

Lectia 8 - Cearcanele si ochii umflati

Aparute dupa nopti nedormite,perioade agitate sau proiecte "interminabile" la scoala,cearcanele si pungile de sub ochi sunt cat se poate de inestetice!

Cum poti scapa de cearcane?
CAUZE: Daca nu sunt ereditare,stresul,dietele severe,lipsa unei hidratari corecte si noptile nedormite sunt cauzele cele mai probabile pentru problemele de microcirculatie care duc la aparitia cearcanelor.

PREVENIRE:Pe langa un program corect de somn si miscare in aer liber,in prevenirea cearcanelor ajuta tot ceea ce stimuleaza circulatia sangvina - de exemplu,compresele calde-reci(cate 3 minute alternativ).In plus,cartoful ras sau feliat,rondelele de castravete,compresele cu ceai de albastrele,vitaminele si sucurile de lamaie sau portocale si-au dovedit eficienta in prevenirea cearcanelor.
REMEDII: 1 .Cel mai bun remediu este aplicarea feliilor de castravete sau de cartof crud.Mai poti folosi in zona cearcanelor comprese reci cu infuzie de ceai de albastrele sau de musetel (in ultimul caz,ai grija sa nu existe vreo infectie oculara!) Atentie : foloseste doar comprese diferite pentru fiecare ochi si ai grija sa nu le incurci!

 2.Fa-ti somnul de frumusete!Dormi 8-9 ore pe noapte pentru a nu avea ochii obositi.
 3.Nu aplica in jurul ochilor crema hidratanta pentru fata!Avand o consistenta mult prea densa,aceasta va "adanci" cearcanele.Cum zona din jurul ochilor este foarte sensibila,este indicat sa alegi produse special concepute pentru aceasta zona.
  Nu exagera nici cu aplicarea cremei de ochi: o cantitate cam cat un bob de orez pentru fiecare ochi este suficienta .Crema de ochi se aplica in puncte la aproximativ 1,5 cm sub pleoapa inferioara si la 2 cm pe arcada,deasupra pleoapei superioare.Nu incerca sa apropii prea mult crema,de teama ca nu va actiona exact acolo unde este nevoie,pentru ca sub influenta caldurii corpului, crema va ajunge incet-incet si in apropierea pleoapelor.Nu masa crema - este suficient sa o tamponezi usor cu varful degetului aratator.
 
 SOS: Fardul corector cu formule speciale pentru zona de sub ochi camufleaza cearcanele,improspatand instant privirea.

Cum poti evita ochii umflati?
CAUZE: Pungile de sub ochi sunt asociate cu retentia de lichid.In lipsa unor probleme de sanatate (de natura urologica,endocrinologicaetc.),umflaturile de sub ochi pot avea drept cauza o alimentatie deficitara sau obisnuinte nesanatoase legate de somn.
PREVENIRE: Redu imediat consumul de sare! Bea cel putin 2 litri de apa in fiecare zi pentru a putea elimina sarea din organism.
REMEDII:Feliile de castravete asezate pe pleoape timp de cateva minute.Dar chiar functioneaza acest mic truc?Raspunsul este DA,chiar functioneaza!Cand aplici o compresa rece,temperatura scazuta ajuta vasele de sange din jurul ochilor sa se contracte si astfel se reduce umflatura.

  SOS: Lingurile sau mastile cu gel tinute la frigider,precum si cartofii taiati felii sau compresele cu pliculete cu ceai verde sunt cele mai eficiente metode de interventie rapida anti-pungi.

Gelul contur pentru ochi
 Pentru a-ti mentine zona ochilor luminoasa,foloseste zilnic,dimineata si seara,dupa curatarea si tonifierea tenului,un gel contur,Gelul are o formula mai usoara decat crema ,dar la fel de eficienta.
Adăugaţi o legendă